Kütüphane

TED Sakarya Koleji Kütüphane ve Bilgi Erişim Merkezinde her bir öğrencinin okuma, düşünme, araştırma becerileri geliştirilir ve bilgi gereksinimi çeşitli kaynaklarla karşılanır. Kitaplar, süreli yayınlar, danışma kaynakları, görsel - işitsel materyaller ve elektronik bilgi kaynakları gereksinimler doğrultusunda sürekli güncellenmektedir.

Amacımız

TED Sakarya Koleji Kütüphanesi’nin amacı, hızına yetişilemeyen bu bilgi dünyasında hangi bilginin güvenilir ve doğru olduğunun anlaşılması yönünde bir bilinç geliştirmek ve meşale olmaktır. Okulumuzun eğitim ve öğretim programlarına katkıda bulunmak, öğretmenlerin mesleki çalışmalarına yardımcı olmak, okuma alışkanlığının kazandırılması ve yaşam boyu sürdürülmesine katkı sağlamak, öğrencilerimize ‘bilgi okuryazarlığı’ becerisi kazandırmak ve kullanıcıların düşünme yeteneğinin geliştirilmesi ve bilgi gereksinimlerinin karşılanması için her türlü bilgi kaynağını sağlamak, düzenlemek ve hizmete sunmaktır.

Okul Öncesi ve İlkokul Kütüphanemiz

Okul Öncesi ve İlkokul Kütüphanemiz, ilkokul bölümümüzün ikinci katında yer almaktadır. Öğrencilerimizin kendilerini rahat hissedecekleri şekilde tasarlanmıştır; renkli raflar, masa, sandalye ve yer minderlerinden oluşan keyifli bir ortamdan oluşmaktadır. Bir adet trenimiz bile bulunmaktadır. Öğrencilerimiz okul öncesi seviyesine uygun okuma ve araştırma kitaplarından burada yararlanabilmektedir. Öğrencilerimizin kullanımı için 4 adet bilgisayar bulunmaktadır.

Ortaokul ve Lise Kütüphanemiz

Ortaokul ve Lise Kütüphanemiz, ortaokul bölümümüzün ikinci katınca yer almaktadır. Öğrencilerimizin rahatça ders çalışabilecekleri şekilde tasarlanmıştır. Öğrencilerimizin kullanımı için 6 adet bilgisayar bulunmaktadır.

Koleksiyonumuz

Kütüphane koleksiyonumuz her geçen gün büyümektedir. Türkçe, İngilizce, Almanca, okuma kitapları, araştırma kitapları, danışma kaynakları ( ansiklopediler, sözlükler, atlaslar), süreli yayınlar ve elektronik bilgi kaynaklarından oluşmaktadır.

Tüm kaynaklarımız DEWEY Onlu Sınıflama Sistemi’ne göre sınıflandırılıp, açık raf sistemiyle kullanıcılarımızın hizmetine sunulmaktadır. Koleksiyonumuza kütüphane web sayfamız üzerinden okul dışından da ulaşılmaktadır.

http://kutuphane.ted.org.tr/tedsakarya/opac/index.php (Katalog Tarama)

Kütüphane Dersleri

Öğrencilerimiz ders aralarında ve diğer boş zamanlarında kütüphaneyi kullanabildikleri gibi, haftada bir saat kütüphane dersi için kütüphaneye gelirler. İlkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilerimiz bu derslerde Okudukça Projesi’yle eş zamanlı hareket ederler.

Okul Öncesi gruptaki öğrencilerimiz için masal saatleri ve TED Kuşağı Projesi yine kütüphanemizde yürütülmektedir.

Sınıf seviyelerine göre planlanan bu derslerde bilgi okuryazarlığı, kütüphane kuralları, hikaye dinleme ve resimleme, kitap ayracı tasarlama vb. etkinlikler yapılmaktadır.

Kütüphane Kuralları

Online Veri Tabanları