Kayıt Koşulları

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı için Kayıt Takvimi

Anasınıfı,1.2.3.ve 4.sınıf adayları için ön kayıt dönemi başlangıcı 25 Ocak 2021
İlkokul 4. Sınıfta okuyan adaylar için okula alım sınavı 27 Şubat 2021
Ortaokul 5.ve 6.sınıfta okuyan adaylar için okula alım sınavı 28 Şubat 2021
Ortaokul 7. Ve Lise  9.sınıfta okuyan öğrenciler için okula alım sınavı 21 Şubat 2021
Ortaokul 8. Sınıfta okuyan öğrenciler için 20 Şubat 2021
Erken Kayıt Dönemi 25 Ocak 2021-16 Mart 2021

• TED Okulları Giriş Sınavı Pandemi şartları göz önünde bulundurularak yüz yüze yapılamadığı şartta çevrimiçi olarak uygulanır.
  • Sınavın çevrimiçi uygulanması halinde başarı bursu kriterleri okul yönetimince TED Genel Merkezi direktifleri doğrultusunda yeniden değerlendirilir.
  • Okulumuza, 2021-2022 eğitim öğretim yılında okul öncesi ( Eylül ayı itibariyle 48 ayını dolduran öğrenciler) , ilkokul, ortaokul, 9 ve 10. sınıf düzeyinde öğrenci kabul edilmektedir.
  • 2021–2022 akademik yılı için okulumuzu tanımak ve detaylı bilgi almak isteyen aday velilerimiz “Başvuru Formu” nu çevrim içi doldurabilirler.
  • Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul seviyeleri için aday veli tanıtım görüşmeleri pandemi sebebiyle çevirim içi olarak gerçekleştirilmektedir. Başvuru formu dolduran tüm adaylarla TED Sakarya Koleji Halkla İlişkiler ve Kayıt Sorumlusu iletişime geçerek bireysel görüşme organize etmektedir.
  • TED Sakarya Koleji Giriş Sınavı sonucunda belirlenen taban puanın üzerinde sonuç alan adaylar kayıt süreçlerini sürdürebilir. Şubat ayında yapılacak olan sınava giremeyen öğrenciler için bireysel sınavlar, kontenjan doğrultusunda her hafta organize edilmektedir.
  • Yukarıda belirtilen tarihlerde gerçekleştirilecek “TED Sakarya Koleji Giriş Sınavı” sonucunda, 2020-2021 akademik yılında 4.5.6.7.8. sınıf seviyesinde okuyan adaylar ile Liselerin 9. sınıfında okuyan adaylar başarı bursu kazanabilmektedir. Sınav sonucunda adaylar aldıkları puan dilimi ve kontenjan doğrultusunda başarı bursları ile kesin kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bu tarihten sonra girilen bireysel sınavlar burs ile değerlendirilmez.

Okul Öncesi, İlkokul 1, 2 , 3. ve 4. Sınıf Adayları için Uzaktan Kayıt Süreci

• Tüm adaylar web sitemiz üzerinden çevrim içi “Başvuru Formu” nu doldurur. Okul öncesi, 1, 2. ve 3. sınıfa aday olan veliler, başvuru formu doldurma sıralarına göre TED Sakarya Koleji Halkla İlişkiler ve Kayıt Sorumlusu tarafından aranır ve ön bilgiler paylaşılır.
  • Kayıt süreçlerinin bir adımı olan aday öğrenci tanıma görüşmeleri, PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) bölüm öğretmenleri ile çevrim içi (Zoom uygulaması üzerinden) veya belirlenen günlerde okulumuzda gerçekleştirilir.
  • Tanıma çalışması olumlu tamamlanan adaylar kayıt yaptırma hakkı kazanır.
  • İlkokul 4. Sınıfa aday öğrenciler çevirim içi olarak uygulanacak olan Durum Değerlendirme Sınavı için www.tedsakaryakoleji.k12.tr adresinden kayıt oluşturur. Sınav neticesinde veli-öğrenci ve PDR öğretmenleri ile yapılacak olan çevrim içi görüşme sonrasında kesin kayıt işlemlerini başlatır.

Ortaokul Adayları için Uzaktan Kayıt Süreci

• (2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında 4.5.6.ve7.sınıfta okuyan öğrenciler için) Adaylar web sayfamız üzerinden sınav başvurusu yapar.
  • Kayıt takviminde belirtilen tarihlerde okulumuzda gerçekleştirilmesi planlanan TED Okulları Giriş Sınavına katılır.
  • Belirlenen tarihlerde sınava katılamayan adaylar için TED Okulları Giriş Sınavı bireysel olarak yapılır.
  • TED Okulları Giriş Sınavında başarılı olan adaylar çevrim içi (Zoom uygulaması üzerinden) görüşmelere davet edilir.
  • Başarı bursu, TED Sakarya Koleji Burs Prosedüründe belirtilen şartların yerine getirilmesine bağlı olarak ortaokul eğitimi süresince devam eder.

Lise Adayları için Uzaktan Kayıt Süreci

TED Sakarya Koleji Anadolu Lisesi kayıt kabul süreçleri, TED Okullarına Giriş Sınavı veya LGS yüzdelik dilim göz önüne alınarak aşağıda belirtilen başvuru basamakları doğrultusunda yürütülmektedir.

TED Okulları Giriş Sınavı ile Kayıt

(2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında 8.sınıf ve 9.sınıfta okuyan adaylar için)

TED Sakarya Koleji Anadolu Lisesi 11 ve 12. sınıflarına yeni öğrenci kaydı alınmamaktadır.

• Adaylar web sayfamız üzerinden sınav başvurusu yapar.
  • Kayıt Takviminde belirlenen tarihlerde gerçekleştirilmesi planlanan TED Okulları Giriş Sınavına katılır.
  • Belirlenen tarihlerde sınava katılamayan adaylar bireysel sınava alınır.
  • Tüm süreçlerini olumlu tamamlayan öğrenciler kontenjan doğrultusunda TED Sakarya Koleji Anadolu Lisesine kayıt yaptırma hakkı kazanır.
  • TED Okulları Giriş Sınavı puan sıralamasına göre başarı bursu verilmektedir. Bireysel sınavlarla burs verilmemektedir. Başarı bursu, TED Sakarya Koleji Burs Prosedüründe belirtilen şartların yerine getirilmesine bağlı olarak lise eğitimi süresince devam eder.

LGS Yüzdelik Dilimi ile Kayıt

(8.sınıfta okuyan adaylar için)

• Adaylar web sayfamızda bulunan başvuru formunu doldurur.
  • Adaylar Halkla İlişkiler ve Kayıt Sorumlusu tarafından aranır.
  • Adaylar LGS Sınav Sonuçları ile birlikte çevrim içi veya yüz yüze görüşme için okula davet edilir.
  • Adaylar, okul tarafından belirlenecek olan LGS puanı burs aralığı hakkında ilgili idareci tarafından bilgilendirilir.
  • Başarı bursu, TED Sakarya Koleji Burs Prosedüründe belirtilen şartların yerine getirilmesine bağlı olarak lise eğitimi süresince devam eder.
Atatürk