YKS Sınavlarına Hazırlık

ÜDEP

(Üniversite Destek Eğitim Programı)

Özel TED Sakarya Koleji Anadolu Lisesinde öğrencilerimizi yükseköğrenime geçiş sınavlarına hazırlık yolculuğunda hedeflerine ulaştırmak için okulumuzda 11 ve 12. Sınıflara ÜDEP (Üniversite Destek Eğitim Programı) uygulanmaktadır.

ÜDEP; okul idaremiz, PDR birimimiz ve uzman eğitim kadromuzla koordinasyon içerisinde yürütülmektedir. ÜDEP ile amacımız, öğrencilerimizin güçlü ve zayıf yönlerini belirleyip eksiksiz bir şekilde yürümelerini sağlayarak Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi bireyler yetiştirmektir.

Esasında dört yıla yayılan ÜDEP’in içeriğinde

• Deneme sınavları
  • Konu tarama sınavları
  • Sınav analizleriyle eksiklerin belirlenmesi
  • Soru çözüm saatleri
  • Kazanım temelli etütler
  • PDR servisi takibi
  • Koçluk sistemi
  • Kendini tanıma çalışmalarının yapılması
  • Meslek seçimi ve uzmanlaşmada rehberlik yapma
  • Üniversite danışmanlığı gibi çalışmalar bulunmaktadır.

1. SINIF

İngilizce ders saatlerinin yoğun olduğu bu basamakta temel hedefimiz,

• Öğrencilerimizin okula uyum sağlama ve “TED’li” olma bilincini kazanmalarına,
  • Sosyal ve akademik yönden kendilerini tanımalarına,,
  • İlgi alanlarını, güçlü ve geliştirmeleri gereken yönlerini keşfetmelerine destek olmak
  • İleriki yıllarda onları yönelecekleri mesleğe taşıyacak dersleri seçebilmeleri  için sağlıklı bir zemin hazırlamaktır.
  1. SINIF

Öğrencilerin belli bir alana yönelirken ya da meslek ilgisinden bahsederken hangi alanda ve ne düzeyde, yeteneklere sahip olduklarını bilmeleri önemlidir. Bu doğrultuda

• Kendini değerlendirme envanteri ile öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda uygun meslek seçeneklerini gözden geçiriyoruz. Uygulama sonuçlarını öğrencilerimiz ile bireysel görüşmelerde paylaşıyoruz.
  • Yıl içinde belirlenen üniversitelere, üniversite yaşamı ve üniversiteler hakkında bilgi sahibi olunması amacıyla eğitim gezileri düzenlenir.
  • Öğrencilerimizin hedeflerindeki meslekleri kendi deneyimleriyle tanıması, mesleğin iş alanlarını öğrenmesi ve iş yaşamı hakkında fikir sahibi olması amacıyla mesleki gölge uygulanır.
  • Eğitim ve öğretim yılı içerisinde belirlenen tarihlerde çeşitli mesleklerden profesyoneller ve akademisyenlerle bir araya gelerek merak edilen meslekleri tanıma ve bu mesleklerin çalışma alanları hakkında öğrencilerimiz bilgi edinebilecekleri meslek tanıtım günleri yapılır.
  • Öğrencilerimiz alan tercihlerini belirleyerek kariyer seçimini yapmaya başlarlar.

11 VE 12.  SINIF

• MEB programına ek olarak tüm TYT konularından Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde üniversiteye hazırlık çalışmaları yapıyoruz.
  • Öğrencilerimizin gelişimlerini KTS (Konu Tarama Sınavı), TYT ve AYT denemeleri ile izliyoruz.
  • Öğrencilerimize bireysel olarak ders başarısını arttırma yönünde rehberlik ederken, öğrencilerle bilişsel değerlendirme ve takip çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
  • Sınav analizleriyle öğrencilerin eksik yönleri tespit edilip tamamlayıcı çalışmalar yapıyoruz.
  • Öğrencilerimizin moral ve motivasyonlarını, akademik başarılarını yüksek tutmalarının önemini vurgulamak adına pek çok etkinlik düzenliyoruz.
  • PDR ve koçluk sistemiyle öğrencinin bireysel akademik gelişimi takip ediyoruz.
  • Öğrencilerimiz şehir içi ve şehir dışı üniversitelere yapılan akademik geziler aracılığıyla da üniversiteleri yakından tanıma fırsatı sağlıyoruz.

Dört yılın sonunda  hayallerden hedeflere, hedeflerden gerçeklere ulaşan yolculuğumuzda çocukluktan yetişkinliğe taşıdığımız kolejlilere eşlik etmiş olmaktan mutluluk duyuyor, onları ülkemizin geleceğinde söz sahibi olmak üzere bambaşka ufuklar kazandırarak üniversiteye gururla uğurluyoruz.

Atatürk