Genel Bilgiler

TED Sakarya Koleji Anadolu Lisesi “Anadolu lisesi” statüsünde olup Türkiye'nin tarihine yön veren binlerce mezunuyla gurur duyan, en köklü ve önde gelen eğitim kurumlarından Türk Eğitim Derneği Okullarının Sakarya’daki Meşalesidir.

Okulumuzda öğrenci merkezli, çağdaş yöntemleri kullanan, gelişmelere açık bir öğretim ortamını sağlamak en temel ilkemizdir. Bununla birlikte öğrencilerimizden gelecek olan ve öğretim ortamını zenginleştirecek her türlü bilimsel ve yaratıcı çalışmaya açık olmak esastır.
Okulumuzda milli eğitim müfredatının yanı sıra öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerini geliştirecek, bilgilerini artıracak akademik programlara yer verilmektedir.

Her öğrenciyi kendi potansiyelini en üst düzeyde kullanabilir hale getirmeyi, öğrencilerin güvenli ve düzenli bir ortamda sürekli gelişmesini sağlamayı ilke edinen TED Sakarya Koleji Anadolu Lisesi; fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında araştırmacı, yaratıcı, üretken, bilimsel düşünceyi benimsemiş öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyerek aynı zamanda bu alanlarda yetenekleri yüksek olan öğrencileri kendi alanlarında yüksek öğrenime hazırlamayı amaçlar.