PDR’den Bakış

PDR çalışmalarında, öğrencinin fiziksel ,sosyal, psikolojik, ve bilişsel açıdan en iyi şekilde ilköğretime ve hayata hazırlanmasında gerekli psikolojik destek sağlanmaktır.

Okul Öncesi bölümümüzde rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri, öğrenciye yönelik ve aileye yönelik rehberlik olarak iki aşamada yapılmaktadır. Öğrenciye yönelik rehberlikte öğrencinin okula adaptasyon süreçleri, okulda veya okul dışındaki uyum ve davranış sorunları, çocuğun ilgi ve yetenekleri, okula hazırlık çalışmalarına yönelik uygulamalar yapılmaktadır.

Aileye yönelik rehberlikte ise veli ile birebir görüşmeler yapılarak öğrenci ile ilgili bilgiler verilmekte, ailenin çocukla ilgili ya da çocuğu etkileyeceği düşünülen sorunlarına yönelik danışmanlık hizmeti verilmektedir.